Povratak

Pravila privatnosti

Kad prikupljamo vaše osobne podatke ili kad ih dijelite s nama, upotrebljavamo ih u skladu s ovim Pravilima.

„Osobni podaci” informacije su pomoću kojih vas je moguće identificirati izravno (npr. vaše ime) ili neizravno (npr. putem pseudonima kao što je jedinstveni identifikacijski broj). Drugim riječima, osobni podaci uključuju podatke kao što su adresa e-pošte / kućna adresa / broj mobilnog telefona, korisnička imena, slike profila, osobne preferencije i navike kupovanja, korisnički generirani sadržaj, financijske informacije te informacije
o dobrobiti. Mogu uključivati i brojčane identifikatore kao što su IP adresa računala, MAC adresa mobilnog telefona ili kolačići.

KOJE PODATKE PRIKUPLJAMO I KAKO IH UPOTREBLJAVAMO?

Podatke prikupljamo i primamo putem naših web-mjesta (npr. upotrebljavamo kolačiće da bismo razumjeli kako upotrebljavate naše web mjesto.

Bot logotip na našem web-mjestu ne prikuplja kolačiće.

PREGLED INFORMACIJA O NAŠOJ INTERAKCIJI I O NJEZINOM UTJECAJU NA VAŠE PODATKE

Tijekom kojih interakcija vi možete pružiti podatke, a mi ih prikupiti?

Pretplata na newsletter

Pretraživanje na mreži

Informacije prikupljene pomoću kolačića ili sličnih tehnologija („Kolačići”*) tijekom pretraživanja web-mjesta

* Kolačići su male datoteke koje se pohranjuju na uređaj (računalo, tablet ili mobilni telefon) dok pretražujete internet, uključujući web stranicu

Koje podatke možemo primiti izravno od vas ili putem naše interakcije

Ovisno o učestalosti naše interakcije podaci mogu uključivati: Adresu
e-pošte; Ime i prezime; Osobni opis ili preferencije; Profil na društvenoj mreži (na kojem upotrebljavate podatke za prijavu putem društvenih mreža ili dijelite ove osobne podatke s nama).

Podaci mogu uključivati: Podatke o vašoj upotrebi naših web-mjesta/ aplikacija:
Podrijetlo; Detalje prijave;
Stranice koje ste posjetili; Videozapise koje ste pogledali; Oglase koje dodirnete ili na koje kliknete;
Proizvode koje pretražujete; Lokaciju;
Trajanje posjeta;
Tehničke informacije: IP adresu; informacije preglednika; informacije o uređaju.

Jedinstveni identifikator dodijeljen svakom posjetitelju i datum prestanka važenja identifikatora.

Kako i zašto možemo upotrijebiti vaše podatke?

Za slanje promidžbenih sadržaja

Provođenje analize i prikupljanje statističkih podataka.

Ažuriranje popisa kontakata s kojima ne kontaktiramo ako ste zatražili da ne
kontaktiramo s vama;

Kolačiće koristimo u sljedeće svrhe:
Da bismo osigurali ispravan rad web-mjesta: ispravan prikaz sadržaja; personaliziranje sučelja kao što je odabir jezika;
parametri uređaja, uključujući razlučivost zaslona itd.;
Za prikupljanje statističkih podataka: Za izbjegavanje spremanja istog posjetitelja dvaput.

Za prikaz oglasa i sadržaja na društvenim mrežama.
Za prilagodbu usluga:
za prilagođeni prikaz web-mjesta/aplikacija kao što je pamćenje košarice, podataka za prijavu
ili jezika, kolačići za prilagođavanje korisničkih sučelja (tj. parametri uređaja, uključujući razlučivost zaslona, font, itd.). Za dopuštenje dijeljenja sadržaja na društvenim mrežama (gumbi za dijeljenje namijenjeni prikazu stranice).

Koja je pravna osnova za upotrebu vaših osobnih podataka?

Suglasnost
Za izravno slanje promidžbenih sadržaja.

Legitimni interes
Za stvaranje promidžbenih sadržaja, razumijevanje njihove učinkovitosti i osiguranje vama važnog iskustva; da biste nam pomogli da bolje razumijemo vaše potrebe i očekivanja, a samim time i poboljšamo svoje usluge, proizvode i marke.

Pravne osnove
Za zadržavanje vaših podataka na popisu kontakata s kojima ne kontaktiramo ako ste zatražili da vam ne šaljemo izravne marketinške materijale.

Legitimni interes:
Da bismo vam osigurali ispravno web-mjesto, oglase i obavijesti koji se
neprestano poboljšavaju, upotrebljavamo kolačiće koji su (i) ključni za ispravan rad web-mjesta i (ii) koji se upotrebljavaju za zaštitu web-mjesta.

Suglasnost
Za sve ostale kolačiće.

Tko može pristupiti vašim osobnim podacima?

Uz voditelja obrade, pristup osobnim podacima mogu imati treće osobe koje nam pomažu u pružanju tehničke podrške kao što su pružatelji platforme ili smještaja na poslužitelju, podrške i održavanja baza podataka, kao
i softvera i aplikacija koje mogu sadržavati vaše podatke (takve usluge ponekad podrazumijevaju dopušten pristup vašim podacima da bi mogle izvršiti nužne zadatke);

Ako upotrebljavate sadržaj na našim društvenim mrežama ili u aplikacijama, kolačić s navedenih mreža i aplikacija mogao bi se pohraniti na vašem uređaju. Preporučujemo da za više informacija pročitate Pravila o kolačićima navedenih društvenih mreža.
Ne nudimo niti prodajemo vaše osobne podatke.

Mjesto na kojem pohranjujemo vaše osobne podatke

Prikupljeni podaci pohranjuju se i obrađuju unutar Europskog gospodarskog prostora („EGP-a”).

Koliko dugo pohranjujemo vaše osobne podatke

Vaše osobne podatke pohranjujemo samo dok su nam potrebni u svrhe u koje ih pohranjujemo, da bismo ispunili vaše potrebe ili zakonske obveze.
Da bismo odredili razdoblje zadržavanja podataka vodimo se sljedećim kriterijima:
Ako nam se obratite s upitom, pohranjujemo vaše osobne podatke u razdoblju potrebnom za obradu upita; Ako ste pristali na izravan marketing, pohranjujemo vaše osobne podatke dok ne otkažete pretplatu ili ne zatražite brisanje pretplate.
Kad se kolačići pohranjuju na vaše računalo, pohranjujemo ih dok služe svrsi (npr. u trajanju sesije za kolačiće košarice ili ID-ja kolačića) ili u trajanju određenom u lokalnim propisima i smjernicama;
Možemo zadržati neke vaše osobne podatke u svrhu ispunjavanja svojih zakonskih i regulatornih obveza, kao i u svrhu upravljanja svojim pravima (na primjer ostvarivanje prava na sudovima) ili prikupljanja statističkih podataka i vođenja evidencije.
Kad nam vaši osobni podaci više nisu potrebni, uklanjamo ih iz sustava i arhiva ili ih pretvaramo u anonimne podatke tako da vas više ne možemo identificirati.

Poveznice na stranice trećih osoba i prijavu putem društvenih mreža

Naša web-mjesto može sadržavati poveznice na druga web-mjesta. Ako putem poveznica posjetite bilo koje od ovih web-mjesta, imajte na umu da ta web-mjesta imaju svoja pravila privatnosti i da mi nismo nadležni ni odgovorni za njih. Pročitajte pravila prije nego pošaljete osobne podatke tim web-mjestima.

Možemo vam ponuditi i mogućnost prijave putem društvenih mreža. Ako se prijavite putem društvenih mreža, imajte na umu da s nama dijelite podatke o profilu ovisno o postavkama platforme određene društvene mreže. Posjetite platformu društvene mreže u pitanju i pregledajte pravila privatnosti da biste razumjeli koje osobne podatke dijelite i upotrebljavate u ovom kontekstu.

VAŠA PRAVA I IZBORI

Vaša prava, Što to znači?

Pravo na informiranost
Imate pravo primati jasne, transparentne i lako razumljive informacije o tome kako upotrebljavamo vaše osobne podatke i prava. Zbog toga vam u ovim Pravilima pružamo potrebne informacije.

Pravo pristupat
Imate pravo pristupiti svojim osobnim podacima koje ste nam dali (podvrgnuto određenim ograničenjima).
Ako su zahtjevi očigledno neutemeljeni, pretjerani ili učestali, možemo odbiti postupiti po zahtjevu. Za ostvarenje prava na pristup obratite se našem Službeniku za zaštitu osobnih podataka (email adresa u nastavku).

Pravo na ispravak
Imate pravo zatražiti ispravljanje osobnih podataka ako su neispravni ili nevažeći i/ili njihovo dopunjavanje ako su nepotpuni. Za ostvarenje prava na pristup obratite se našem Službeniku za zaštitu osobnih podataka (email adresa u nastavku).

Pravo na brisanje / pravo na zaborav
U nekim slučajevima imate pravo zatražiti brisanje ili uklanjanje osobnih podataka. Napominjemo da to nije apsolutno pravo jer možemo imati pravne ili legitimne osnove za zadržavanje vaših osobnih podataka. Ako želite da izbrišemo vaše osobne podatke, obratite se našem Službeniku za zaštitu osobnih podataka (email adresa u nastavku).

Pravo na prigovor na izravan marketing.
Možete otkazati pretplatu ili odustati od primanja izravnih promidžbenih sadržaja u bilo kojem trenutku. To je najjednostavnije učiniti klikom na poveznicu za „otkazivanje pretplate” u bilo kojoj poruci e-pošte ili putem promidžbenih sadržaja koje smo vam poslali. Možete se obratiti i našem Službeniku za zaštitu osobnih podataka (email adresa u nastavku).

Pravo na povlačenje suglasnosti na obradu podataka temeljenu na suglasnosti u bilo kojem trenu
Suglasnost na obradu podataka možete povući kad se obrada podataka temelji na vašoj suglasnosti. Povlačenje suglasnosti ne utječe na zakonitost obrade na temelju suglasnosti prije njezina povlačenja. U tablici u dijelu „koje podatke prikupljamo i kako ih upotrebljavamo”, a posebno u stupcu „Koja je pravna osnova za upotrebu vaših osobnih podataka?” definiramo u kojim se slučajevima obrada podataka temelji na vašoj suglasnosti. Ako želite uložiti prigovor s ciljem povlačenja suglasnosti, obratite se našem Službeniku za zaštitu osobnih podataka (email adresa u nastavku).

Pravo na prigovor
na obradu temeljenu na legitimnim interesima
Obradi podataka možete prigovoriti u bilo kojem trenutku kad se obrada podataka temelji na legitimnim interesima. U tablicama u dijelu „koje podatke prikupljamo i kako ih upotrebljavamo”, a posebno u stupcu „Koja je pravna osnova za upotrebu vaših osobnih podataka?” definiramo u kojim se slučajevima obrada podataka temelji na legitimnim interesima. Za ulaganje prigovora obratite se našem Službeniku za zaštitu osobnih podataka (email adresa u nastavku).

Pravo na podnošenje pritužbe nadzornom tijelu
Imate pravo obratiti se tijelu za zaštitu podataka vaše zemlje da biste podnijeli pritužbu o zaštiti podataka i načinu provedbe pravila privatnosti društva Komunikacijski laboratorij d.o.o.
Ne ustručavajte se obratiti nam se putem detalja u nastavku prije podnošenja pritužbe nadležnom tijelu za zaštitu podataka.

Pravo na prenosivost podataka
Imate pravo pomicati, kopirati ili prenositi podatke iz naše baze podataka u drugu bazu podataka. Ovo pravo odnosi se samo na podatke koje ste nam pružili temeljem ugovora ili suglasnosti i ako se obrada provodi automatiziranim putem. U tablicama u dijelu „koje podatke prikupljamo i kak ih upotrebljavamo”, a posebno u stupcu „Koja je pravna osnova za upotrebu vaših osobnih podataka?” definiramo u kojim se slučajevima obrada podataka temelji na izvršenju ugovora ili suglasnosti. Za više detalja obratite se našem Službeniku za zaštitu osobnih podataka (email adresa u nastavku).

Pravo na isključivanje kolačića
Imate pravo isključiti kolačiće. Internetski preglednici obično su programirani tako da im je prihvaćanje kolačića zadana postavka, ali to možete jednostavno podesiti promjenom postavki svog preglednika.

Mnogi kolačići upotrebljavaju se u svrhu poboljšanja upotrebe ili funkcionalnosti web-mjesta; stoga isključivanje kolačića može onemogućiti upotrebu određenih dijelova web-mjesta kao što se detaljno opisuje u odgovarajućoj Tablici kolačića.

Ako želite ograničiti ili blokirati sve kolačiće koje uključuje naše web-mjesto (što može onemogućiti upotrebu određenih dijelova web-mjesta), možete to učiniti u postavkama preglednika. Saznajte više pomoću funkcije Pomoć u pregledniku.

Ako imate pitanja ili nedoumice o tome kako postupamo s vašim osobnim podacima i kako ih upotrebljavamo ili biste htjeli ostvariti prethodno navedena prava, obratite se našem Službeniku za zaštitu osobnih podataka na dpo@komunikacijskilaboratorij.com