Povratak

ZAŠTO PROĆI KROZ ISKUSTVO SIMULACIJE KRIZE?

Krize su sastavni dio životnog vijeka svakog poduzeća, institucije ili pojedinca i zato nije upitno hoće li se kriza dogoditi, nego kada će se dogoditi i hoćete li biti spremni za nju. Ako nećete biti spremni, kriza će vam neupitno izazvati novčane gubitke, a moguće i narušiti ugled i dovesti do propuštenih poslovnih prilika.

Crisis Simulation vam daje iskustvo krizne situacije u kontroliranom okruženju, dobivate procjenu vaše pripremljenosti za krizu i dodatnu edukaciju o kriznom komuniciranju.

KAKO SE STVARA OSJEĆAJ STVARNE SITUACIJE U SIMULACIJI?

Scenarij simulacije temelji se na stvarnim situacijama i vrlo je detaljno razrađen, a platforma koja stvara krizu i u kojoj se kriza rješava, ima komunikacijsko sučelje vrlo slično stvarnom. Tako na platformi postoji simulacija weba, e-mailova, društvenih mreža i ostalih komunikacijskih kanala kojima komuniciramo i u stvarnosti.

KAKO SE KREIRA SCENARIJ KRIZE?

Detaljan scenarij, osim osnovnog zapleta (krizne situacije), u sebi ima i više sporednih događaja, manje ili više relevantnih za kriznu situaciju. Scenarij ima detaljno razrađene dionike, kao što su mediji, NGO-i, konkurencija, partneri, dioničari i zaposlenici. Svi ti segmenti, uz mnogo dodatnih detalja, čine doživljaj krize stvarnim.

KOLIKO TRAJE CRISIS SIMULATION PROGRAM?

To je dvodnevni program. Simulacijski dio traje oko pet sati, a radi se u jednom danu. Uz iskustvo krize, gdje procjenjujemo spremnost sudionika za krizu, nudimo vam i osnovni trening iz kriznog komuniciranja prije simulacije krize te Crisis Thinking workshop, koja slijedi nakon analize simulacije krize.

KAKVE KRIZE JE MOGUĆE KREIRATI?

U ovoj simulaciji fokus je na komunikacijskom rješavanju krize, upravljanju reputacijom i upravljanju internim javnostima. Postoje dva scenarija – na temu dezinformacija i na temu hakerskog napada. Naravno, klijent može tražiti izradu individualiziranog scenarija na temu koja je njemu važna.

MOŽE LI CRISIS SIMULATION BITI DIO TEAM BUILDINGA?

Može. Važno je samo izdvojiti dovoljno vremena i osigurati adekvatne uvjete za održavanje simulacije.

NA KOJEM JEZIKU SE ODRŽAVA PROGRAM?

Crisis Simulation je moguće održati na hrvatskom i na engleskom jeziku.

KOLIKO LJUDI MOŽE SUDJELOVATI NA JEDNOJ SIMULACIJI?

Simulacija se organizira za minimalno tri sudionika, a maksimalno za 18 sudionika.

U slučaju da sudjeluje više od šest osoba, sudionici se dijele u timove. Jedan tim ne može imati više od šest sudionika.